Ντοτη3 kordas piso topparkspiso
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Φεβρουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Φεβρουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2025, 22:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στην πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Φεβρουαρίου), στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις:

17 Φεβρουαρίου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Οδός Σόλωνος»

Τo βιβλίο της Νίκης Τρουλλινού «Οδός Σόλωνος» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Ποταμός» τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στο καφέ -μπαρ Σκάλα.

Με τη συγγραφέα θα συζητήσει ο Κώστας Καραβίδας (κριτικός, μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλήμονας Καραμήτσος.

Σινεμά: «ΝΟ»

Ένα αφιέρωμα στο πολιτικό λατινοαμερικάνικο σινεμά πραγματοποιεί η κινηματογραφική ομάδα του καλλιτεχνικού σωματείου «Εξαύδα». Στις 17 Φεβρουαρίου, στις 20:15, στον χώρο της, στην οδό Κουντουριώτη 31, προβάλλει τη βραβευμένη ταινία «ΝΟ» του Πάμπλο Λαρέν με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και τον Αλφρέντο Κάστρο,.


20, 22 και 23 Φεβρουαρίου

Θέατρο: Beyond Caring

Τις παραστάσεις με το έργο «Beyond Caring» του Alexander Zeldin, σε μετάφραση Τάσου Αγγελόπουλου και σκηνοθεσία Αρίστης Τσέλου, συνεχίζει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο Καμπέρειο Θέατρο, στις 20 και 22 Φεβρουαρίου, στις 21:00, και στις 23 Φεβρουαρίου, στις 20:00.

Παίζουν: Μαρία Γιαννάκη, Δημήτρης Λουιζίδης, Θανάσης Μιχαηλίδης, ΆννιαΜπούτνιοκ, Ντόνα Πετροπούλου.

Η υπόθεση: Τρεις γυναίκες και δύο άντρες, εργολαβικοί καθαριστές/καθαρίστριες συναντιούνται κάθε βράδυ για να δουλέψουν σε ένα εργοστάσιο κρέατος. Μέχρι που κάτι θα αλλάξει όταν κάποιοι από αυτούς τους μοναχικούς ανθρώπους πλησιάσουν πολύ ο ένας τον άλλον – και πολύ γρήγορα

Γενική είσοδος: 10 €/ Εκπτωτικό (Φοιτητικό, Μαθητικό, Άνω των 65, 3-Τέκνων - Πολυτέκνων): 7 €/ Ομαδικό εισιτήριο (10 εισιτήρια και άνω): 5 €/ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας, ΑμεΑ (οι συνοδοί ΑμεΑ δεν πληρώνουν) και σπουδαστές δραματικών σχολών και μέλη του ΣΕΗ: 3 €. Ηλεκτρονικά εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/beyond-caring/


21 Φεβρουαρίου

Σκιαδαρέσες στον Πολυχώρο Αγορά

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου οι Σκιαδαρέσες παίζουν στον Πολυχώρο Αγορά, στα Γιάννενα. Μαζί με τους θα είναι οι Φάνης Ζαχόπουλος, Χάρης Παρασκευάς και Αλέξης Στενάκης. Εισιτήρια από 13 ευρώ, εδώ

Jolly Roger στο Stage

Οι Jolly Roger παρουσιάζουν το «Sergei», στις 21 Φεβρουαρίου, στο Stage. Special guest: ΣΗΜΑΔΙ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, early birds 10€, υπόλοιπη προπώληση 12€, hard copy-είσοδος 15€.


22 Φεβρουαρίου

«Δείπνο εποχής» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Tη νηπιακή θεατρική παράσταση «Δείπνο εποχής» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρία «The Little Foxes, baby theater company», το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 17:00 και στις 18:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Στην παράσταση, νήπια και μικρά παιδιά, ηλικίας 2 έως 6 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της εποχικότητας των υλικών για μια ισορροπημένη διατροφή, μέσα από την ιστορία μιας δόκιμης μαγείρισσας.

Διάρκεια: 60’. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Μουσείο και θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις, στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Φίλιππος Πλιάτσικας στο Stage

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας γιορτάζει 30 χρόνια στη σκηνή και έρχεται στα Γιάννενα, στο Stage, στις 22 Φεβρουαρίου.

Εισιτήρια, από 13 ευρώ, εδώ

«Το Φάντασμα» πλανιέται στα Γιάννενα

Στις 22 Φεβρουαρίου, στις «90 μοίρες» στη στοά Σάρκα, στις 19:00, θα εμφανιστεί ένα «Φάντασμα». Πρόκειται για το graphic novel των Λευτέρη Παπαθανάση, Βαγγέλη Ζήκου και Μάουρο Βανέτι.

Συντονίζει ο Γιώργος Τσαντίκος.


23 Φεβρουαρίου

Θέατρο: «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου»

Η θεατρική παράσταση «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, έρχεται στα Γιάννενα, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» στην (πρώην) Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, στις 23 Φεβρουαρίου, στις 20:00.

Τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο Γιάννης Καλπούζος. Στον μονόλογο η Χρύσα Παπά. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Χατζάκη.

Η υπόθεση: Η Λεμονιά παρουσιάζεται στο κοινό για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα της, του Γαληνού Φιλονίδη. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1915 και ολοκληρώνεται το 1962, στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν.

Διάρκεια της παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Εισιτήρια: 17€ γενική είσοδος, 15€ φοιτητικό, ανέργων (μόνο με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών κατά την είσοδο), ΑμεΑ. Προπώληση εισιτηρίων στο more.com.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia piso dodoni nea piso