Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Για τα λιγότερα κρεβάτια στις ΜΕΘ θα πούνε κάτι;»

Εικόνα του άρθρου «Για τα λιγότερα κρεβάτια στις ΜΕΘ θα πούνε κάτι;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2017, 23:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν έλειψαν οι πολιτικές αντιδράσεις για όσα ειπώθηκαν στο προσυνέδριο της ΝΔ. Η οργάνωση Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της ότι «οι σύγχρονες μέθοδοι προπαγάνδας και οργάνωσης του 3ου προσυνεδρίου της ΝΔ που έγινε στα Γιάννενα με θέμα ‘Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη’, δε στάθηκαν ικανές να αποκρύψουν το φθαρμένο, αποκρουστικό και βαθιά αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής της ΝΔ».

Συμπληρώνει ότι «τελικά το μόνο που τους έχει μείνει για να παρουσιάζονται ως ‘διαφορετικοί’ είναι το ποιος θα διαχειριστεί την εξαθλίωση και την φτώχεια του λαού, ποιος είναι ικανός να κρατήσει το «τιμόνι» της αντιλαϊκής επίθεσης για τα επόμενα χρόνια αφού και οι δύο όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υπηρετούν την ίδια στρατηγική ανάκαμψης του κεφαλαίου, που απαιτεί αντεργατικά μέτρα και θυσίες δίχως τέλος για το λαό».

Ακόμα, το ΚΚΕ στηλιτεύει τις αναφορές της ΝΔ στις συγκεντρώσεις έξω από το MarketIn και καταλήγει λέγοντας ότι «αυτή η στρατηγική των αστικών κομμάτων που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου είναι που πρέπει να μπει στο στόχαστρο της εργατικής - λαϊκής πάλης».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη δική της ανακοίνωση, τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε άλλωστε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και ενώ τώρα υπόσχεται προσλήψεις, ως υπουργός απέλυε σωρηδόν εργαζόμενους. Ήρθε να μας υποσχεθεί άλλου είδους πρωτοβάθμια υγεία, την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά άλλαξε δύο φορές όνομα στο ΙΚΑ και τελικά, το άφησε διαλυμένο, αφού πρώτα έβαλε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Ούτε η ΝΔ, ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για την απώλεια κρεβατιών ΜΕΘ, για τις περικοπές στα κονδύλια, για την ανάγκη για εργαζόμενους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back