ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τα διόδια: «Χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας»

Εικόνα του άρθρου Για τα διόδια: «Χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2021, 20:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αίσθηση ότι τα «ελεύθερα διόδια» στην Εγνατία οδό δεν θα είναι και τόσο άμεσα για τους κατοίκoυς των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας άφησε η συζήτηση που έγινε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Και βέβαια πάντα στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου σε ιδιώτη (οι δεσμευτικές προφορές για τη διαγωνιστική διαδικασία κατατέθηκαν χτες στο ΤΑΙΠΕΔ»).

Τους προβληματισμούς που καταγράφονται για την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, αφού επανέλαβε τα περί «σπουδαίας απόφασης» του ΣτΕ, ανέφερε ότι το βασικό επιχείρημα της προσφυγής ήταν η έλλειψη δευτερεύοντος δικτύου. «Εκεί στηρίχτηκε η απόφαση κι αυτό θα ισχύει και με τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση του οδικού δικτύου» είπε, υποστηρίζοντας δηλαδή ότι τα «ελεύθερα» διόδια θα πρέπει να ισχύσουν ανεξαρτήτως ιδιοκτήτη. Ωστόσο, ο κ. Καχριμάνης πρόσθεσε ότι αν και πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση, «χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας»…

Λίγη ώρα αργότερα, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να παραμείνει σε εξαίρεση ο νομός Ιωαννίνων όταν για να γίνει βιώσιμο το έργο για τον ιδιώτη, φτιάχνονται τρία ή τέσσερα διόδια;».

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε γνωστό από τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, μετά από ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Παύλου Φραγκάκη («Ήπειρος Όλον»), ότι η Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζει προσφυγή στο ΣτΕ και για τα διόδια του Ακτίου, στην υποθαλάσσια σήραγγα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, την υπόθεση έχει αναλάβει και πάλι η ίδια δικηγόρος, Γεωργία Τατάγια. Πρόσθεσε όμως ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει μια δυσκολία: Τα διόδια ανήκουν στην Αιτωλοακαρνανία «κάτι που θα επιλυθεί», όπως είπε χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε

Και τώρα, ο υπουργός...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back