Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για οδό Νιάρχου: «Η Διοίκηση οφείλει να απαντά»

Εικόνα του άρθρου Για οδό Νιάρχου: «Η Διοίκηση οφείλει να απαντά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2021, 22:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά έπεισε τους επαγγελματίες και τους παρόδιους ιδιοκτήτες της οδού Νιάρχου η δημόσια απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου με σημερινή της ανακοίνωση υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να εξετάσει οποιαδήποτε αίτηση υποβάλλεται από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δώσει το «πράσινο φως» για την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου, «παροτρύνοντας» μάλιστα όποιον εκτιμά ότι θίγονται τα έννομα συμφέροντά του, να αποταθεί στα αρμόδια δικαστήρια.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε με αφορμή αιτήσεις θεραπείας αποφάσεων της διοίκησης τις οποίες κατέθεσαν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες.

Η απάντηση εκ μέρους των ιδιοκτητών δεν άργησε να έρθει. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση οφείλει να απαντά εγγράφως και αιτιολογημένα στις σχετικές αιτήσεις των πολιτών.

Σημειώνεται δε ότι το περιεχόμενο των αιτήσεων θεραπείας δεν έχει καμία σχέση με την αίτηση ακύρωσης που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Ως εκ τούτου δεν καταλαμβάνονται τα ζητήματα που τίθενται με τις αιτήσεις θεραπείας από το δεδικασμένο της απόφασης του ΣτΕ, με συνέπεια να υφίσταται στο ακέραιο η υποχρέωση της Περιφέρειας να απαντήσει εγγράφως σ' αυτές» τονίζεται.

Η τελευταία αίτηση θεραπείας που κατατέθηκε, αφορά τη μη νόμιμη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, η οποία αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για το υποέργο της μεταφοράς των δικτύων της ΔΕΥΑΙ στην οδό Νιάρχου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back