Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Για να αναπτυχθεί η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθούν οι περιφέρειές της»

Εικόνα του άρθρου «Για να αναπτυχθεί η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθούν οι περιφέρειές της»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2020, 10:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το βιβλίο που συνυπογράφει με τον οικονομολόγο Δημήτρη Ιωάννου, με τίτλο «Ζήτημα εθνικής επιβίωσης», παρουσίασε ο πρώην πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Κώστας Γάτσιος, μαζί με τον πρώην υπουργό Πέτρο Ευθυμίου, το βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη, τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Παντούλα και τον ομότιμο καθηγητή της ΑΣΚΤ Θεόδωρο Παπαγιάννη.

«Για να αναπτυχθεί η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθούν οι περιφέρειές της. Και ανάπτυξη της Ελλάδας σημαίνει ανάπτυξη της Ηπείρου, η οποία θα πρέπει να είναι μία, αν όχι η κυριότερη, ατμομηχανή για τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γάτσιος

Είπε ακόμα ότι «η Ήπειρος ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1913, αλλά ενώθηκε λειτουργικά μαζί της 100 χρόνια μετά, με τη δημιουργία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και των έργων υποδομής», σημείωσε, τονίζοντας με έμφαση ότι «θα πρέπει να αγωνιστούμε ασυμβίβαστα για να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες όπως πρέπει».

Τόνισε ότι «πρέπει να μάθουμε να θεωρούμε ‘εθνικόν το αληθές’. Και να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που απαιτούνται για να ανθίσει η δημιουργικότητα, η εργατικότητα και η φιλοπονία των ανθρώπων που αγαπούν την πατρίδα τους, αγαπούν τη ζωή και βλέπουν προς το μέλλον».

Τέλος, σημείωσε ότι «η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία, όχι όμως από πάνω, αλλά μέσα από ένα μεγάλο κοινωνικό-ιδεολογικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back