Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για led: «Εκκωφαντική σιωπή από τη δημοτική αρχή»

Εικόνα του άρθρου Για led: «Εκκωφαντική σιωπή από τη δημοτική αρχή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2021, 15:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απαντήσεις από τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων για τα όσα καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Γιάννης Λυκογιώργος για την υπόθεση της διακήρυξης της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με led (διαβάστε εδώ), ζητά η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα.

Ο κ. Λυκογιώργος, ο οποίος είχε παραιτηθεί πριν από λίγους μήνες από τη θέση του αντιδημάρχου, κατήγγειλε χτες με επιστολή του ότι οι όροι δημοπράτησης του έργου των led νοθεύουν τον ανταγωνισμό, θέτοντας παράλληλα τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων προ των ευθυνών της. «Αναμένουμε με αγωνία να δούμε αν η δημοτική αρχή θα δείξει την απαιτούμενη πολιτική ευθιξία ώστε να δώσει απαντήσεις στα όσα κατήγγειλε το στέλεχός της» τονίζει η «Ενότητα Πολιτών», κάνοντας λόγο για «εκκωφαντική σιωπή».

Η παράταξη υπενθυμίζει ότι το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων με led, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ, «έχει παραδοθεί ‘εν λευκώ’ από τη δημοτική αρχή στην Περιφέρεια Ηπείρου». Με το δεδομένο αυτό, «γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ακόμα και τα μέλη της καταγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει πλήρης άγνοια των όρων δημοπράτησης από τη δημοτική αρχή. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η προγραμματική σύμβαση και η επικύρωση των όρων δημοπράτησης, που στάλθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, έγιναν από τη μεριά του Δήμου με διαδικασίες ‘φαστ τρακ σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής;».

Η παράταξη κάνει λόγο για «λανθασμένους χειρισμούς από την πρώτη στιγμή» εκ μέρους της δημοτικής αρχής, με την ακύρωση του διαγωνισμού που είχε ετοιμάσει η ίδια ως δημοτική αρχή και ο οποίος διαγωνισμός, αν είχε γίνει, «σήμερα θα είχαμε ήδη εγκατεστημένους νέους λαμπτήρες led σε ένα μεγάλο μέρος του δήμου απολαμβάνοντας και καλύτερο φωτισμό και οικονομικά οφέλη».

Επίσης καταγγέλλει εκ νέου τη δημοτική αρχή για την «ελαφρότητα με την οποία αποφάσισε να παραδώσει την όλη διαδικασία στην Περιφέρεια Ηπείρου». Μια διαδικασία που οδήγησε σε προδικαστικές προσφυγές και που προκαλεί «ερωτηματικά ερωτηματικά για την ποιότητα και την οικονομία του μελλοντικού έργου λόγω έλλειψης επαρκούς ανταγωνισμού».

 Και η παράταξη κλείνει την παρέμβασή της, λέγοντας: «Αν είχε αντιληφτεί η δημοτική αρχή πως η παράταξή μας λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και στην περίπτωση των led».  

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αναβάθμιση του αστικού οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών έχει "παγώσει" από τον φορέα υλοποίησης, την Περιφέρεια Ηπείρου, μέχρι την εξέταση των προδικαστικών προσφυγών από ενδιαφερόμενες εταιρίες στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back