ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γηροκομείο Ζωσιμάδων: σε αναμονή των αποτελεσμάτων

Εικόνα του άρθρου Γηροκομείο Ζωσιμάδων: σε αναμονή των αποτελεσμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2020, 02:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν έχει λήξει ακόμα ο συναγερμός στα δύο γηροκομεία των Ιωαννίνων, στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας του Δήμου Ιωαννιτών και στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» της Μητρόπολης Ιωαννίνων, μετά το κρούσμα covid- 19 που διαγνώστηκε σε εργαζόμενο ο οποίος επισκέφθηκε και τους δύο χώρους.

Τα πρώτα δείγματα που έχουν ληφθεί από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είναι αρνητικά στον κοροναϊό, με εξαίρεση μια περίπτωση. Ο συνολικός πληθυσμός των δύο γηροκομείων, φιλοξενούμενοι και προσωπικό, φτάνει στα 250 άτομα.

Στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας, τα δείγματα είναι αρνητικά για covid-19, όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Αγνή Νάκου-Δασούλα στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ITV. Ωστόσο, το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» είναι η πιο επίφοβη δομή δεδομένου ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων και του προσωπικού είναι μεγάλος: τουλάχιστον 150 άτομα συνολικά. Ήδη μια 85χρονη γυναίκα που φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο, διαγνώστηκε με covid-19 και νοσηλεύεται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα όλων των τεστ αναμένονται να είναι έτοιμα αύριο το βράδυ, ή το πρωί της Τετάρτης, όπως είπε η κα Νάκου. Μέχρι στιγμής, η Μητρόπολη Ιωαννίνων δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τη διαχείριση της όλης υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back