Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Γεωπόνοι υπέρ αγροτικών κινητοποιήσεων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2022, 11:05

Το σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζει το αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε την Παρασκευή στην Άρτα και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το αυξανόμενο κόστος παραγωγής αποτελούν τη θηλιά που διαρκώς σφίγγει γύρω από το λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός της περιοχής μας προσπαθεί να στηριχτεί και στα αγροτικά εισοδήματα για να επιβιώσει. Για να ζήσουν στα χωράφια τους οι μικρομεσαίοι παραγωγοί πρέπει να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να βγάζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο με παράλληλη πτώση των τιμών στο ράφι, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. Στα σούπερ-μάρκετ τα πάντα πουλιούνται τουλάχιστον τρεις με οκτώ φορές πάνω από τη τιμή που δίνουν οι παραγωγοί».

Τονίζει ακόμα ότι «η ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης που διατυπώνονται από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και τις επιτροπές των μπλόκων περνάει μέσα από την ανατροπή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών , της δημοσιονομικής προσαρμογής και της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ)» και καταθέτει αιτήματα όπως κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα, έκτακτες ενισχύσεις –αποζημιώσεις για τις ζημιές στις φετινές παραγωγές, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής κ.α.

Καλεί τέλος σε «αγωνιστικό συντονισμό τις ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων, επιτροπές αγώνα αγροτών, τα σωματεία εργαζομένων στα τρόφιμα και ποτά , τους συλλόγους γεωπόνων και κτηνιάτρων να πάρουν πρωτοβουλίες αγώνα για την ανάδειξη και αγωνιστική επίλυση των μεγάλων προβλημάτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back