Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γέφυρα Κοράκου αντί κόμβου Εγνατίας;

Εικόνα του άρθρου Γέφυρα Κοράκου αντί κόμβου Εγνατίας;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2019, 20:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Κώστας Γάτσιος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (και πρώτος που ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις βουλευτικές στα Γιάννενα),  ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γάτσιος διερωτάται για την «ευκολία με την οποία η κυβέρνηση βρήκε 16,5 εκατ. ευρώ για ένα έργο το οποίο, σε συνθήκες χρεοκοπίας, δεν μπορεί να είναι ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Ηπείρου» ταυτόχρονα «πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο ποσό να θεωρείται αποδεκτό όταν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών επικαλούνται ως υψηλό το κόστος των 2 εκ. ευρώ για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους στην κατασκευή κόμβου στην Εγνατία Οδό στη θέση Δρίσκος, παρά την προφανή αξία που αυτός προσδίδει, μεταξύ των άλλων, στη Βιομηχανική Περιοχή τού νομού;».

Ο κ. Γάτσιος υιοθετεί σε ένα βαθμό τη ρητορική της ΝΔ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία με την παραμονή της στην εξουσία και προσθέτει επίσης ότι «εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το έργο αυτό δεν έχει εξασφαλιστεί, ούτε καν εν μέρει».

Τέλος, αποδίδει στην κυβέρνηση ευθύνες γιατί «μένουν σχέδια επί χάρτου» η βελτίωση του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα, «όταν το Κεντρικό και Δυτικό Ζαγόρι μένουν χωρίς πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομο και η Ιόνια Οδός και ο Ε65 μένουν ‘κολοβοί’ λόγω του ότι η κυβέρνηση δε βρίσκει λύσεις για τη χρηματοδότησή τους».

Τέλος, εγκαλεί και τους φορείς ρωτώντας εάν υπέγραψαν όντως προγραμματική συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομίας για το έργο της γέφυρας ή «το όλο θέμα δεν είναι τελικά τίποτε άλλο παρά ένα προεκλογικό βεγγαλικό –ένα ‘τριάρι’, όπως σκωπτικά λέμε στην Ήπειρο».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back