Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γαλακτοβιομήχανοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους»

Εικόνα του άρθρου «Γαλακτοβιομήχανοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2019, 17:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων σχολιάζει τις εξελίξεις με την αύξηση φορολογίας σε προϊόντα όπως η φέτα, με αφορμή δηλώσεις εκπροσώπων γαλακτοβιομηχανιών και τονίζει ότι «οι αιγοπροβατοτρόφοι στην ΄Ηπειρο (και όχι μόνο) μπροστά στη νέα περίοδο παραγωγής που ξεκινάει συνεχίζουν να βλέπουν την τιμή γάλακτος να παραμένει σταθερά κάτω από την τιμή παραγωγής (κόστους), ενώ οι περισσότεροι πληρώνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 3 μηνών».

Προσθέτει ότι «την ίδια ώρα οι γαλακτοβιομηχανίες καταγράφουν για μια ακόμη χρονιά κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε το 2018 ακαθάριστα κέρδη πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ».

Καταφέρεται κατά κυβερνήσεων, ΣΕΒ και Περιφέρειας, λέγοντας ότι «η ανάπτυξη, η εξωστρέφεια και τα υπόλοιπα που επικαλούνται, φέρνουν αμύθητα κέρδη στους ομίλους της μεταποίησης και της εμπορίας και συνεπάγονται φτώχεια, βάσανα και ανασφάλεια για τους αιγοπροβατοτρόφους και τους εργατοϋπαλλήλους του κλάδου».

Επίσης, σχολιάζει και τον «πόλεμο» των γαλακτοβιομηχανιών, λέγοντας ότι «η συζήτηση για την ΔΟΦ, που αποτελεί όργανο των βιομηχάνων, είναι αποπροσανατολιστική για τους αιγοπροβατοτρόφους, που δεν πρέπει να μπουν στη λογική να επιλέξουν τον ‘λύκο που θα φυλάει τα πρόβατα’».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «το μέλλον των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκεται στον σοσιαλισμό που στο έδαφος της εργατικής εξουσίας, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, και του κεντρικού σχεδιασμού, στον οποίο θα είναι ενταγμένοι οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί τους, έξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΝΑΤΟ, ΕΕ) η παραγωγή θα αναπτύσσεται με κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back