Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Ζάψας: «Ποιος κοροϊδεύει ποιον;»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Ποιος κοροϊδεύει ποιον;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2021, 11:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H κίνηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη να ανακινήσει εκ νέου το θέμα του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά», χωρίς να πει κάτι νεότερο αλλά επί της ουσίας με πρόθεση να θολώσει τα νερά, προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Εκτός από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπ. Ριζόπουλου, και η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα έρχεται να καταγγείλει τον περιφερειάρχη ότι δίνει «φρούδες ελπίδες».

«Ποιος κοροϊδεύει κοροϊδεύει ποιον; Η κυβέρνηση τον περιφερειάρχη ή ο περιφερειάρχης τους Ηπειρώτες;» αναρωτιέται ο κ. Ζάψας, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού δηλώνει την αδυναμία χρηματοδότησης του έργου από το νέο ΕΣΠΑ.  

Για το «Κοινό των Ηπειρωτών», η ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού βαραίνει τον κ. Καχριμάνη. Η παράταξη θυμίζει την ολιγωρία του κ. Καχριμάνη ως νομάρχη την περίοδο της υπουργίας του Γιώργου Σουφλιά όταν «κόπηκε» το κομμάτι «Ιωάννινα-Κακαβιά» από την παραχώρηση της Ιόνιας οδού, την πρωτοβουλία του να αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου κι όχι το υπουργείο την ωρίμανση των μελετών και τη μη ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Και δεν είναι μόνο το «Ιωάννινα-Κακαβιά» που δεν έχει καλή τύχη. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα, η μελέτη της οποίας πήρε πρόσφατα άλλη μία παράταση για τον Ιούνιο του 2022.

«Κατά τη συνήθη τακτική του ο Περιφερειάρχης στοχοποιεί τον πρώην υπουργό Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη ότι δεν ολοκλήρωσε μελετητικά τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και πως δεν ασχολήθηκε με το δρόμο Γιάννενα-Κακαβιά, αλλά ξεχνάει πως η Νέα Δημοκρατία έκλεισε δυο χρόνια στην κυβέρνηση και τα έργα δεν  είναι στις προτεραιότητες της! Όπως θέλει να ξεχνάει ποιοι συνέταξαν και υπέβαλαν το ΕΣΠΑ 2014-2020  και το ΠΕΠ Ηπείρου (κυβέρνηση Σαμαρά και Περιφέρεια Ηπείρου) και δεν συμπεριέλαβαν τότε το συγκεκριμένο έργο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά τη θέση του: Ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμού και διεκδίκησης για την ολοκλήρωση σημαντικών  έργων στην Ήπειρο.

«Ήταν στρατηγικό σφάλμα η επιλογή της Περιφέρειας να αναλάβει την ωρίμανση του έργου της ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού, πράγμα που θα δικαιολογούνταν στην περίπτωση σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια και ακολούθως επέδειξε αδυναμία και ανικανότητα παρέμβασης ώστε να ενταχθούν τα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί και κρίνονται. Το αποτέλεσμα μετράει και δυστυχώς είναι αρνητικό για την Ήπειρο» καταλήγει το «Κοινό των Ηπειρωτών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back