ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γ. Στέφος: «Μουσικό σχολείο σε καλύτερο κτίριο»

Εικόνα του άρθρου Γ. Στέφος: «Μουσικό σχολείο σε καλύτερο κτίριο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2017, 15:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανάγκη μεταστέγασης του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων σε ένα καλύτερο κτίριο επισημαίνει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος (εκπαιδευτικός στο επάγγελμα).

Ο κ. Στέφος επισκέφθηκε την Παρασκευή το σχολείο όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Αθανάσιο Τσάνη και εκπαιδευτικούς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή, το κύριο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν το στεγαστικό. «Οι κτιριακές υποδομές του μουσικού σχολείου είναι τουλάχιστον προβληματικές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διδασκαλία τόσο των μουσικών μαθημάτων όσο και των υπολοίπων. Η μεταστέγαση του σχολείου σε ένα χώρο, που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη διδασκαλία και θα εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε ένα τόσο ιδιαίτερο σχολείο, τονίστηκε από όλους. Η εξεύρεση λύσης απαιτεί τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και σχολείου» επισημαίνεται.

«Είναι πολύ σημαντικό, ένα σχολείο, όπως το μουσικό, που παράγει πολιτισμό και προετοιμάζει τους ανθρώπους εκείνους που θα ηγηθούν του πολιτιστικού μέλλοντος του τόπου μας, να λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την άρτια λειτουργία του» δήλωσε ο βουλευτής.

Στο μουσικό σχολείο Ιωαννίνων (γυμνάσιο και λύκειο) φοιτούν σήμερα 170 περίπου μαθητές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back