Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γ. Σμύρης: Και μια επισήμανση για το Γεφύρι Πλάκας

Εικόνα του άρθρου Γ. Σμύρης: Και μια επισήμανση για το Γεφύρι Πλάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2020, 19:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η περίοδος μέχρι το καλοκαίρι είναι αρκετά κρίσιμη για τη «συμπεριφορά» του Γεφυριού Πλάκας στον ποταμό Άραχθο. Με την απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους του μεταλλότυπου, το Γεφύρι βιώνει τις δοκιμασίες του, τις απαραίτητες δοκιμασίες ενός μεγάλου, τέτοιου έργου.

Και μέχρι τώρα τα πάει καλά, και πάρα τη σεισμική δόνηση που έγινε πριν από λίγο καιρό. «Έχουν παρουσιαστεί ελάχιστες μετατοπίσεις που είναι φυσιολογικές» τόνισε ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής παρακολούθησης του έργου.

Ωστόσο, το Γεφύρι φαίνεται ότι χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να παραδοθεί στους πολίτες –κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στα μέσα του καλοκαιριού. «Ένα έργο σαν αυτό θέλει και τη δική του επιμέλεια. Περπατάμε και τώρα στο γεφύρι αν θέλουμε, αλλά είναι καλό να του δώσουμε τη δυνατότητα σε λίγους μήνες να υποστεί αυτά που υφίσταται οποιαδήποτε μεγάλη κατασκευή αυτού του είδους στον κόσμο», σημείωσε.

Για τον κ. Σμύρη, μεγάλη σημασία έχουν και τα υδραυλικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν για να προστατευτεί το αναστηλωμένο Γεφύρι από το νερό και τη δύναμή του. «Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό το έργο θα λειτουργήσει αιώνια γιατί είναι ένα αιώνιο έργο» κατέληξε.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back