Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Μήτσης: Ένα αεροδρόμιο… με όλους μας

Εικόνα του άρθρου Γ. Μήτσης: Ένα αεροδρόμιο… με όλους μας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2018, 14:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρόταση να υπάρξει μια σύμπραξη των τοπικών φορέων για τη λειτουργία και διαχείριση του αεροδρομίου Ιωαννίνων καταθέτει ο πρόεδρος του γιαννιώτικου Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης, με αφορμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση του Χρ. Σπίρτζη για «αξιοποίηση» των 23 περιφερειακών αεροδρομίων, ακόμα και με τις μορφές της παραχώρησης ή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η πρόταση του κ. Μήτση έρχεται να ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με ανάλογη περσινή πρόταση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχει αποκτήσει πια μια δυναμική, η οποία αναμένεται να βελτιωθεί με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής την άνοιξη του 2019. Για τον κ. Μήτση, τα σχέδια του υπουργείου Υποδομών δίνουν την ευκαιρία στους τοπικούς φορείς να διεκδικήσουν το αεροδρόμιο μέσα από ένα σχήμα δικής τους εταιρίας ή στο πλαίσιο μιας ΣΔΙΤ. «Η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέρος ή το όλον των υπηρεσιών του αεροδρομίου μας, ίσως είναι μια καλή αφορμή για να εξετάσουμε ως τοπική κοινωνία, αν μας ενδιαφέρει να γίνει το αεροδρόμιο χρήσιμο ‘εργαλείο’ για την περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος, μέσα από το σχήμα μιας δικής μας εταιρείας -με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων της περιοχής, των Επιμελητηρίων και άλλων φορέων- είτε στο πλαίσιο μιας ΣΔΙΤ, στην οποία θα έχουμε ρόλο οι προαναφερθείσες αρχές» σημειώνει ο κ. Μήτσης.

Και καταλήγει αναφέροντας: «Δεν είναι καιρός για καταγγελίες ή διαμαρτυρίες. Επιβάλλεται να συνεννοηθούμε, για το καλό της περιοχής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back