Το θέμα της προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας επαναφέρει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ (και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος) Γιώργος Αμυράς. Ο κ. Αμυράς καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου για την εκκρεμότητα που υπάρχει με το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης.
Για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, απαιτείται η ολοκλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, η οποία με τη σειρά της συνδέεται και με τη μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ιωαννιτών που εκπονείται αυτή την περίοδο.
Όσον αφορά την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, τον Μάρτιο του 2023 έληξε η πρώτη διαβούλευση και από τότε εκκρεμεί η δεύτερη διαβούλευση.
Ο κ. Αμυράς ρωτά τα προφανή: Πότε θα γίνει η δεύτερη διαβούλευση και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και στη συνέχεια να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
*Ο κ. Αμυράς κατά τη χτεσινή επίδειξη του μηχανήματος κοπής καλαμιών που έγινε από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου