Τους εκπροσώπους της Enaon υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, για συνάντηση εργασίας σχετικά με την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Άρης Κασσής και Κώστας Γκόγκος.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον συντονισμός των, σε συνδυασμό με τα έργα οπτικών ινών και τις παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.
Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι «η τελική επιφάνεια των οδών πρέπει να είναι άψογη, χωρίς προβλήματα, ώστε να αποφύγουμε κακές εικόνες και ζημιές στους δρόμους της πόλης».
Ζήτησε επίσης από την εταιρεία ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα εκτελεστούν μέσα στο 2025, ώστε να προγραμματιστούν αντίστοιχα τα δημοτικά έργα.
Επίσης, συζήτησε το θέμα της έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών στις γειτονιές όπου θα περάσει το δίκτυο, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για σύνδεση με το φυσικό αέριο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, η υφυπουργός Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου είπε στη Βουλή ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα έχουν εγκατασταθεί δύο δεξαμενές LNG.
«Η συμμετοχή μας στο Σύμφωνο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων επιβάλλει την επιτάχυνση έργων όπως το φυσικό αέριο. Ταυτόχρονα, είναι μια ουσιαστική προσπάθεια για τη μείωση της αιθαλομίχλης και την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Μπέγκας και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει τις επαφές με τις εμπλεκόμενες εταιρείες, τόσο για το φυσικό αέριο όσο και για το δίκτυο οπτικών ινών, «ασκώντας συνεχή πίεση για την ομαλή υλοποίηση των έργων», καθώς και ότι κάθε νέα εξέλιξη θα γνωστοποιείται στους πολίτες μέσω τακτικής ενημέρωσης.
Στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε νέα συζήτηση για τις άδειες διέλευσης σε εταιρία που εγκαθιστά οπτική ίνα στα Γιάννενα. Το θέμα της αποκατάστασης των δρόμων είναι και εκεί σημαντικό και ο Δήμος ζητάει αποκατάσταση των τομών που θα γίνουν.
Η εταιρία έχει εγγυηθεί ότι η αποκατάσταση θα είναι άρτια και δεν θα επαναληφθούν προχειρότητες, που πάντως δεν λείπουν και σχετικά πρόσφατα, στην πόλη.