Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φωτογραφίστε το νερό

Εικόνα του άρθρου Φωτογραφίστε το νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2018, 15:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού» διοργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πόλης των Ιωαννίνων.

Από αύριο και έως τις 31Δεκεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους στο email του Γραφείου Τουριστικής Προβολής (tourismioannina@gmail.com), ώστε αυτές να αξιολογηθούν από τριμελή κριτική επιτροπή.

Το βραβείο για την πρώτη καλύτερη φωτογραφία θα είναι ένα tablet, για τη δεύτερη ένα κινητό τηλέφωνο smartphone και για την τρίτη ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος 2 TB.

Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν τον Φεβρουάριο στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του  Δήμου Ιωαννιτών. Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών ( http://www.travelioannina.com/), με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας υπενθύμισε ότι το νερό «αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του γεωφυσικού περιβάλλοντος στην πόλη μας, τόσο λόγω της λίμνης όσο και της τακτικής βροχόπτωσης που παρατηρείται συνήθως τους χειμερινούς μήνες και όχι μόνο». «Σε όλες τις μορφές του, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, δημιουργεί πολλές όμορφες εικόνες. Θέλουμε αυτές τις ωραίες εικόνες που αντικρίζουν οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες να τις δουν και άλλοι, σε άλλες πόλεις της χώρας και -ει δυνατόν- και στο εξωτερικό» πρόσθεσε. Παράλληλα αναφέρθηκε στη μεγάλη απήχηση που είχε  ο προηγούμενος διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Χιονισμένα Γιάννενα». Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου αναφέρθηκε από την πλευρά του στον καθοριστικό ρόλο που έχει το νερό: «Αυτό το σημαντικό δώρο της φύσης, αποτελεί πηγή ζωής, αφού δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα που να μην εξαρτάται από τη χρήση του νερού», αλλά και στο.. αυταπόδεικτο ότι το νερό αποτελεί το στοιχείο της ΔΕΥΑΙ.    

Και λίγα τεχνικά στοιχεία για τον διαγωνισμό: Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, υποβάλλοντας έως και 3 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε μορφή ψηφιακών αρχείων jpeg, με τη μεγαλύτερη διάσταση (1920px στα 72dpi) και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος ψηφιακού αρχείου τα 2MB. Απαγορεύεται ρητά η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού, όπως ονόματα, λογότυπα, συνθηματικά κ.λπ.Επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα, καθώς και αυτών που έχουν προέλθει από ψηφιοποίηση φιλμς, θετικών ή αρνητικών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back