Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φτιάχνοντας μια ιατρική βάση δεδομένων

Εικόνα του άρθρου Φτιάχνοντας μια ιατρική βάση δεδομένων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2018, 17:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια νέα επιδηµιολογική µελέτη µε επικεφαλής επιστήµονες της Ιατρικής του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων (Κωνσταντίνος Τσιλίδης, Ευαγγελία Ντζάνη, Ευάγγελος Ρίζος, Ευάγγελος Ευαγγέλου,  Ιωάννα Τζουλάκη) και της «Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων Ι.Κ.Ε. ( Κωνσταντίνος Βακάλης, Μιχάλης Δούµας, Βασίλης Τζοβάρας, Δρ Δηµήτρης Συγκούνας) χρηµατοδοτήθηκε πρόσφατα από το ΕΣΠΑ.

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου (Epirus Health Study) «είναι µια πρωτοποριακή προοπτική µελέτη που θα διερεύνησει την αιτιολογία χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσηµάτων µε απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών και την αύξηση της προστιθέµενης αξίας της ελληνικής επιχειρηµατικότητας στο χώρο της υγείας, µέσω της ανάδειξης και επιβεβαίωσης νέων εξατοµικευµένων µεθόδων πρόληψης, πρώιµης διάγνωσης, θεραπείας και πρόγνωσης σηµαντικών νοσηµάτων» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη μελέτη θα προσκληθούν να συµµετάσχουν κάτοικοι της Ηπείρου ηλικίας 25 έως 70 ετών, και θα συλλεχθούν λεπτοµερείς πληροφορίες που θα αποτελούνται από ερωτηµατολόγια και µετρήσεις κλινικών και βιοχηµικών δεικτών.

Στόχος είναι η δημιουργία βάσης δεδοµένων που θα χρησιµοποιηθεί για βιοιατρική έρευνα «και καινοτόµο επιχειρηµατικότητα» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back