Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φοιτητές Νοσηλευτικής χωρίς πρακτική

Εικόνα του άρθρου Φοιτητές Νοσηλευτικής χωρίς πρακτική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2021, 11:14
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 H Πρωτοβουλία Φοιτητών-τριων Νοσηλευτικής Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, διατυπώνει την ανησυχία της ότι οι σπουδές των φοιτητών-τριων χάνονται.

«Με την πολιτική της κυβέρνησης να κρατά κλειστά τα ΑΕΙ για τους φοιτητές, λόγω μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για αίθουσες με υγειονομικό υλικό, και μάλιστα την ώρα που το κράτος βρίσκει 30 εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, βλέπουμε να χάνεται τεράστιο κομμάτι γνώσης από τις σπουδές μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ένα ολόκληρο έτος δεν έχει κάνει πρακτική και φέτος «διπλώνει» με νέους φοιτητές. «Συνέχεια σε όλη αυτή την υποβάθμιση έρχεται να δώσει η απόρριψη ενός σημαντικού μέρους των αιτούμενων φοιτητών νοσηλευτικής Ιωαννίνων για πρακτική στα νοσοκομεία της πόλης, με αιτιολογία πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες θέσεις λόγω της υποχρηματοδότησης για να απορροφηθούν όλοι οι φοιτητές» αναφέρει η Πρωτοβουλία.

Ζητούν:

  • Να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα ώστε να είναι σε θέση να δεχτούν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων όλες τις αιτήσεις των φοιτητών που επιθυμούν να κάνουν εκεί την πρακτική τους
  • Να ξεκινήσουν άμεσα, με ασφάλεια και με διδάσκοντες, καθηγητές και εργαζόμενους οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των φοιτητών Επιστημών Υγείας.
  • Πρόσληψη προσωπικού, αξιοποίηση υποδομών, μέτρα προστασίας και σχέδιο, ώστε να μην υποβαθμιστούν άλλο οι σπουδές.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back