ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φεβρουάριος με ρομποτικές δημιουργίες

Εικόνα του άρθρου Φεβρουάριος με ρομποτικές δημιουργίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2019, 23:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για τον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, ετοιμάζεται ο WRO Ηπείρου, ο οργανωτής του διαγωνισμού. Μέσα στον Φεβρουάριο, μαθητές και μαθήτριες από νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια θα παρουσιάσουν τις ρομποτικές τους δημιουργίες.

Πιο συγκεκριμένα η πιλοτική (για τον νομό Ιωαννίνων) μη-διαγωνιστική κατηγορία του νηπιαγωγείου θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.  

Οι κατηγορίες του Γυμνασίου «Πρωτέας» και «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» καθώς και η κατηγορία του Λυκείου «Smart Cities» θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων.

Τέλος οι κατηγορίες του Δημοτικού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», «Εποικισμός του Άρη» και «Ποδόσφαιρο 2×2» θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.  

Ο περιφερειακός διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back