Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το… φάντασμα της ΑΔΕΙ ξαναχτυπά

Εικόνα του άρθρου Το… φάντασμα της ΑΔΕΙ ξαναχτυπά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2017, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια απόφαση του Εφετείου που δικαιώνει το δικηγόρο Δημήτρη Καλτσή για τη διακοπή της συνεργασίας του με την ΑΔΕΙ, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την, ανύπαρκτη πλέον και «αμαρτωλή» επιχείρηση του Δήμου. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία χτες παρουσίασε την απόφαση ως «πολιτική δικαίωση» των θέσεών της, κάτι που πρακτικά σημαίνει έμμεσα ότι γνωρίζει πως δεν μπορεί να δοθεί, άμεσα τουλάχιστον, καμία συνέχεια στο ζήτημα υπέρ των εργαζόμενων.

Η δημοτική αρχή Φίλιου είχε απολύσει πρακτικά τους εργαζόμενους της ΑΔΕΙ, οι οποίοι εργάζονταν χωρίς… συμβάσεις, προσληφθέντες σωρηδόν από τη δημοτική αρχή Γκόντα. Η δικαστική διένεξη έφτασε σε μηνύσεις, μεταξύ των οποίων μια από τον κ. Καλτσή που εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος της επιχείρησης (παρότι ο Δήμος είχε νομικό σύμβουλο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) κατά του Φίλιππα Τσουμάνη, προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ. Ο κ. Tσουμάνης πάντως αθωώθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ο κ. Καλτσής επανήλθε και πήρε απόφαση δικαίωσης, όχι όμως εις βάρος του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ. Ο κ. Γκόντας τόνισε μεταξύ άλλων στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι «η εφετειακή απόφαση έρχεται να δικαιώσει τις θέσεις της δικής μας παράταξης, η οποία είχε καταγγείλει τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής με τις; οποίες  εξόντωσαν στην κυριολεξία δεκάδες  οικογένειες, μόνο και  μόνο για λόγους εκδίκησης στο πρόσωπό τους επειδή το ‘έγκλημά’ τους ήταν το δικαίωμα στην εργασία». Διάβασε μάλιστα μέρος της απόφασης, όπου αναφέρει ότι η απόλυση του δικηγόρου ήταν εκδικητική, μεταξύ άλλων γιατί ο πατέρας του ως δημοσιογράφος έκανε κριτική στην τότε δημοτική αρχή (σημειωτέον, είχε διατελέσει παλιότερα στο γραφείο Τύπου επί δημαρχίας Γκόντα) και κατέληξε λέγοντας ότι «η μέχρι τώρα διαδικασία είναι άκυρη και θα πρέπει να επιστραφούν οι καταβαλλόμενες μέχρι τώρα αποζημιώσεις που βασίζονται σε προηγούμενη λανθασμένη απόδαση του δημοτικού συμβουλίου». Αυτή ωστόσο είναι μια ερμηνεία που δίνει ο κ. Γκόντας και δεν δείχνει να ανησυχεί η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας απάντησε ότι εσκεμμένα ο Δήμος απείχε από τη συγκεκριμένη δίκη, οριοθετώντας έτσι τη θέση του Δήμου για την επιχείρηση που δεν υφίσταται πλέον. Όσο υπήρξε πάντως, πρόλαβε να γίνει όχημα αθρόων προσλήψεων και πολιτικών παιχνιδιών που τελικά, απέβησαν σε βάρος ανθρώπων που στην πορεία έγιναν απαραίτητοι για τον Δήμο, αλλά έπεσαν κυριολεκτικά στην περίπτωση…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back