Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φανάρια περιφερειακής οδού: Φταίει η… CPU

Εικόνα του άρθρου Φανάρια περιφερειακής οδού: Φταίει η… CPU
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2020, 20:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια βλάβη στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) της εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης, η οποία σημειώθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου, ευθύνεται για τα «χαλασμένα» φανάρια του κόμβου Ολυμπιάδας στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων.

Με μια αρκετά τεχνική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ηπείρου, υπεύθυνη για την περιφερειακή οδό, δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις μετά και το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή.

Όπως αναφέρει, η βλάβη επήλθε μετά από διακυμάνσεις στην τάση παροχής που κατέληξαν σε διακοπή ρεύματος. Η φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο Ολυμπιάδας τέθηκε αρχικά εκτός λειτουργίας και το βράδυ της ίδιας ημέρας σε αναλάμπουσα λειτουργία από τις πλακέτες εισόδου της εγκατάστασης και όχι από την κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU). Η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει δε γνωστό ότι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η CPU στάλθηκε στα κεντρικά της εταιρίας για συντήρηση-αποκατάσταση.

Παράλληλα, είναι σαφής η πρόθεσή της να δείξει ότι από την πλευρά της τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφάλειας των οδηγών. Καταρχάς, σημειώνει ότι οι διερχόμενοι οδηγοί «όφειλαν και οφείλουν να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση του κόμβου, ο οποίος έχει τεθεί σε αναλάμπουσα λειτουργία, για την οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)».

Προσθέτει δε πως στον κόμβο της περιφερειακής οδού με τους οικισμούς Ολυμπιάδος και Καρδαμιτσίων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με φωτεινή σηματοδότηση σε συνδυασμό με ρυθμιστικές πινακίδες και πινακίδες κινδύνου. «Περαιτέρω ο κόμβος ηλεκτροφωτίζεται πλήρως, ώστε τα παραπάνω να είναι ορατά καθ’ όλο το 24ωρο» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back