Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φάκελος «Ζαγόρι-Unesco»: Προχωράει...

Εικόνα του άρθρου Φάκελος «Ζαγόρι-Unesco»: Προχωράει...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2021, 00:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα της πανδημίας έφεραν πίσω και την όλη υπόθεση της προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου της UNESCO. Βέβαια, εξαρχής, από τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού στην πλατεία της Βίτσας τον Σεπτέμβριο του 2019, το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, ήταν ασφυκτικό και φιλόδοξο.

Ο Δήμος Ζαγορίου, με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι χτες έγινε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας για την πορεία της σύνταξης και την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού και της «Ήπειρος ΑΕ». Η εκτίμηση που υπάρχει πια, είναι ότι ο φάκελος θα είναι έτοιμος στο τέλος του καλοκαιριού και ότι θα κατατεθεί σε πρώτη φάση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως σημειώνεται, μετά την επεξεργασία του και αφού ληφθούν υπόψη τυχόν σχόλια από τις αρμόδιες επιτροπές της UNESCO θα κατατεθεί οριστικά τον Ιανουάριο του 2022, για την τελική αξιολόγηση.

Σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της ίδιας κοινωνίας. Στη συνάντηση εργασίας αποφασίστηκε να διοργανωθεί ημερίδα στο Ζαγόρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη γενικότερη κατάσταση των μέτρων που θα ισχύουν αναφορικά με την πανδημία covid-19.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τον Δήμο Ζαγορίου ο δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος ο αντιδήμαρχος Ι. Τσαπάρης και ο γενικός γραμματέας Κ. Μπαμπασίκας, από το υπουργείο Πολιτισμού η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ε. Γερούση και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Στ. Φωτοπούλου και ο Ι. Δρίνης, προϊστάμενος του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεσμών, και από την «Ήπειρος ΑΕ» ο Χ. Παπαϊωάννου, η Γ. Κιτσάκη, ο Αρ. Σταγκίκας και ο διευθυντής Γ. Θεοχάρης.


Διαβάστε: Φάκελος «Ζαγόρι-Unesco»: Ανοιχτός… 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back