ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ευχές-συγχαρητήρια στους μεν και στους δε

Εικόνα του άρθρου Ευχές-συγχαρητήρια στους μεν και στους δε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2018, 17:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με ευχές και συγχαρητήρια σε όλους και όλες που πήραν μέρος στην επίπονη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, στέλνουν μηνύματα οι τοπικοί άρχοντες. Ιδού, αποσπάσματα των δηλώσεών τους:

Αλέκος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου

Για τους επιτυχόντες ανοίγει πλέον μια νέα σελίδα γνώσης, που μελλοντικά θα  τους δημιουργήσει  προοπτικές επαγγελματικής και επιστημονικής καταξίωσης στην πατρίδα μας, η οποία ευελπιστούμε  επιτέλους να είναι σε θέση να κρατά τα «παιδιά» της στον τόπο μας και να μην τα ωθεί στην αποδημία.  Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά στη ζωή πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για να κερδίζουμε μικρές και μεγάλες «μάχες».

Εύχομαι επίσης στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν δικαιώθηκαν με τις φετινές επιλογές τους,  καλή δύναμη ώστε να  επιτύχουν στη δεύτερη ευκαιρία που θα τους δοθεί, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης και εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων

Κάποιους, γιατί πέτυχαν στον στόχο τους, άλλους γιατί πέτυχαν σε κάποια Σχολή, αν και όχι αυτή που προτιμούσαν και κάποιους, γιατί κέρδισαν μια εμπειρία ζωής, επειδή προσπάθησαν, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν τα κατάφεραν.

Σημασία, έχει ο αγώνας που δόθηκε. Από τα παιδιά, από τους γονείς και τους καθηγητές . Σε συνθήκες αντίξοες, με άνισους όρους για τις οικογένειες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Σήμερα, έχουμε λόγους να αισθανόμαστε υπερήφανοι για όλα τα παιδιά μας. Για όσα πέτυχαν, για όσα θα ξαναπροσπαθήσουν και για όσα θα κάνουν άλλες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές στη ζωή τους.

Κώστας Καψάλης, δήμαρχος Πωγωνίου

Εύχομαι στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία στην φοιτητική τους ζωή. Ελπίδα μας είναι να μην ξεχάσουν ποτέ τον τόπο τους και να προσφέρουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στην πατρίδα τους γιατί η χώρα μας τους έχει ανάγκη.

Σε όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην σχολή της προτίμησής τους, τους υπενθυμίζω ότι το όνειρο δεν έχει τελειώσει. Η ζωή έχει εμπόδια και οφείλουμε να τα παρακάμπτουμε. Σημασία έχει ο αγώνας που δόθηκε, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς και τους καθηγητές.

Μιχάλης Πλιάκος, δήμαρχος Ζίτσας

Όσοι πετύχατε την εισαγωγή σας σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βλέπετε τους κόπους όλων των προηγούμενων ετών να επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Χαρείτε την επιτυχία σας. Στα φοιτητικά σας χρόνια θα ζήσετε σπουδαίες εμπειρίες, θα αποκτήσετε γνώσεις, ερεθίσματα, που θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας και θα σας δώσουν τα εχέγγυα για να προχωρήσετε τη ζωή σας.  

  Όσοι πάλι δεν τα καταφέρατε, παρά την προσπάθεια που καταβάλατε, να θυμάστε πως η ζωή είναι μπροστά σας με νέες επιλογές και ευκαιρίες αρκεί να τις αδράξετε, γιατί η καταξίωση δεν κατακτάται μόνο με τις σπουδές, αλλά μέσα από τις καθημερινές μάχες της ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back