ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ευχαριστώ» προς όλους για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2017, 16:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την επίσημη ψήφιση του νομοσχεδίου που άρθρο του, παραχωρεί το Γιαννιώτικο Σαλόνι στον Δήμο Ιωαννιτών, πήρε επίσημα θέση και ο Δήμος Ιωαννιτών. Το πρωί της Τετάρτης, επόμενης της ψήφισης, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ευχαρίστησε με δηλώσεις του όλους όσους και όσες συνέβαλαν στη θετική κατάληξη του θέματος, ξεκινώντας από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και περνώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, οι οποίοι ήδη είχαν ανακοινώσει την εξέλιξη, από τη συζήτηση επί της αρχής κιόλας.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους νομικούς συνεργάτες του Δήμου οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην κατάρτιση του νόμου που έδωσε λύση στο ζήτημα χρόνων. «Όταν διεκδικείς σοβαρά και τεκμηριωμένα, κερδίζεις» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι ο Δήμος εισηγήθηκε τον τρόπο με τον οποίο θα δινόταν η πολιτική λύση.

«Η επόμενη μέρα είναι σημαντική» είπε ο κ. Μπέγκας και πρόσθεσε ότι η λογική του Δήμου για το πάρκο Πυρσινέλλα είναι «ανοιχτό πάρκο για όλους, πρόκληση και πρόσκληση». Επιφυλάχθηκε πάντως να πει περισσότερα για το σχέδιο αξιοποίησης, τονίζοντας ότι έχει γίνει μια παράλληλη δουλειά όσο εξελισσόταν η νομοπαρασκευαστική διαδικασία και ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις πιθανές γραφειοκρατικές απαιτήσεις.

Προς το παρόν, υπάρχει η συζήτηση με το Πνευματικό Κέντρο για να γίνουν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο πάρκο Πυρσινέλλα. «Η παρουσία του ομίλου τένις, αλλά και των πολιτών, κράτησε το πάρκο ζωντανό» είπε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι χάθηκε χρόνος, αλλά η δυναμική του χώρου είναι πολύ μεγάλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back