Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2019, 17:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους, έγινε και θέμα αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συνοδείας του, στα Γιάννενα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε σε δήλωσή του ότι το εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι έγινε «παρά την άμυνα μιας οπισθοφυλακής του ΣΥΡΙΖΑ»… διαχωρίζοντας έτσι σε «καλούς» και «κακούς» στο κόμμα της πρώην κυβέρνησης, ανάλογα με τη στάση που είχαν απέναντι στις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα. Τελικά, η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της και το εργοστάσιο προχώρησε.

Κατηγόρησε ευθέως τον πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, λέγοντας ότι «η στάση του περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα» καθυστέρησε τη λύση διαχείρισης στο νησί. 

Επέμενε σε αυτή την προοπτική, λέγοντας ότι «το θέμα είναι να βρεθεί λύση στην Κέρκυρα», πέρα από τις «εμβαλωματικές» όπως τις χαρακτήρισε, ενδιάμεσες κινήσεις, για να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός νωρίτερα στο Ελευθεροχώρι είχε μιλήσει για «όψιμες περιβαλλοντικές ευαισθησίες» και είχε προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα δώσει λύση «εντός τετραετίας», όπου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, στη δήλωσή του για την επίσκεψη Μητσοτάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές και με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ υπόσχονταν ‘επιστροφή στην κανονικότητα’. Αυτό που δεν διευκρίνισε, όμως, ήταν ότι αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα αφορούσε επιστροφή στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης και της νομής της εξουσίας των πραγματικών φίλων του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι 14 χιλιάδες ιδιοκτήτες της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα δουν για πρώτη φορά να μειώνεται σε αυτούς ο ΕΝΦΙΑ και οι 468 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που θα δουν υπέρμετρα μεγάλη μείωση στον φόρο επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back