Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Έχετε… μήνυμα από την Google

Εικόνα του άρθρου Έχετε… μήνυμα από την Google
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2016, 22:09
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google διέθεσε σήμερα τη νέα υπηρεσία μηνυμάτων Allo ρίχνοντας το γάντι στους αντιπάλους της Facebook Messenger, Viber, WhatsApp.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία messaging που με βάση τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη βρίσκει ποιοι φίλοι του χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία και προσφέρει νέους τρόπους επικοινωνίας που εξελίσσονται ανάλογα με τις συνήθειες του χρήστη. 


Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι συνδυάζει όλα τα στοιχεία των Facebook Messenger, Hangouts, Viber και WhatsApp, χωρίς όμως να υποστηρίζει την αποστολή SMS. Ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με κείμενο, emojis, φωτογραφίες, stickers, σχέδια επάνω σε εικόνες, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες end-to-end.

Επιπλέον, μέσω του ενσωματωμένου Smart Reply, το Allo μαθαίνει πως απαντάς σε μηνύματα και εικόνες που στέλνουν οι φίλοι σου και προβλέπει πως θα απαντούσες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Είναι ικανό να αναλύει τις εικόνες που λαμβάνεις έτσι ώστε να προτείνει τις πιθανές απαντήσεις. 

Τέλος, το Google Allo βρίσκεται σε διαρκεί αλληλεπίδραση με το Knowledge Graph της Google και ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλεύεται τη μηχανή αναζήτησης για την εκτέλεση πληθώρας ενεργειών χωρίς να φεύγει από τη συζήτηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση για κοντινά εστιατόρια και να σας εμφανιστούν μέσα στη συζήτηση φωτογραφίες, χάρτης και πληροφορίες για να κάνετε κράτηση. 

Ακόμη, είναι εφικτό να έρθετε σε απευθείας επαφή με το AI bot της Google με την εντολή @google και να ρωτήσετε πόσο έληξε το ματς της ομάδας σας ή να δείτε κάποιο trailer ταινίας (εμφανίζει link από το YouTube στη συζήτηση) κ.λπ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back