Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 26-07-2021, 15:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό και τις επόμενες μέρες, θα ξαναγίνει τέτοιο.

Οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη, 27 Ιουλίου και μέχρι τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου, ο υδράργυρος θα ανέβει αρκετά.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία για τη μετεωρολογική πρόβλεψη, τη συγκέντρωση σκόνης κ.α.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το συγκεκριμένο διάστημα «πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κυριαρχήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Τουρκία, ενώ η χώρα μας θα επηρεάζεται στο σύνολό της καθόλη τη διάρκεια του θερμού κύματος».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πολλές περιοχές της χώρας, ηπειρωτικές και νησιωτικές, θα έχουν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά οι μέγιστες θα κινηθούν στα επίπεδα των 43-44 βαθμών Κελσίου.

Στην Ήπειρο αύριο Τρίτη εκτιμάται ότι στις εσωτερικές περιοχές η θερμοκρασια θα κυμανθεί 39-40 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη 29 Ιουλίου 40-41 βαθμούς.

Από την Παρασκευή (30-7-2021) μέχρι και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa