Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ετοιμασίες για τις 8 Νοεμβρίου

Εικόνα του άρθρου Ετοιμασίες για τις 8 Νοεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2018, 17:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύσκεψη ενόψει της απεργίας στις 8 Νοεμβρίου οργάνωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ο πρόεδρος Νίκος Έξαρχος επέσεισε το ενδεχόμενο εκλογών και τόνισε ότι η κυβέρνηση «καλλιεργεί αυταπάτες για τη δήθεν νέα δίκαιη προοπτική που φέρνει το τέλος των μνημονίων, την ίδια ώρα που το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 προβλέπει ακόμα μεγαλύτερο ματωμένο πλεόνασμα της τάξης του 4,14%».

Για τις συλλογικές συμβάσεις, είπε ότι «η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι υπόθεση των εργοδοτών αφού με πρόσφατη εγκύκλιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τους έδωσε τη δυνατότητα να μπλοκάρουν όλη τη διαδικασία για την υποχρεωτικότητα μιας κλαδικής ΣΣΕ, απλά και μόνο με το να μη δώσουν το μητρώο μελών τους για να πιστοποιηθεί αν η σύμβαση καλύπτει το 50%+1 των εργαζομένων».

Για τον κατώτατο μισθό πρόσθεσε ότι «παραμένει σε ισχύ ο νόμος Βρούτση -Αχτσιόγλου ο οποίος λαμβάνει υπ’ όψη τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα η αύξηση που φημολογείται να είναι της τάξης των 20 ευρώ η οποία φυσικά θα εξανεμιστεί με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.800 ευρώ».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με τους τυχοδιωκτισμούς της θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά και συνολικά τους λαούς της περιοχής», σχετικά με τα διεθνή και στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ. Τέλος, είπε ότι «οι τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής προχωρούν σε επενδύσεις εκατομμυρίων. Ανακοινώνουν καθαρά κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων, την ίδια ώρα που οι εργάτες σακατεύονται από τα εξαντλητικά ωράρια, τη δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, που η εποχιακή και η ενοικιαζόμενη εργασία λαμβάνει πλέον μαζικά χαρακτηριστικά. Η ανάπτυξη είναι μόνο για τους λίγους. Αυτή είναι η βασική αρχή της ανταγωνιστικότητας».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back