Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έρχονται βροχές

Εικόνα του άρθρου Έρχονται βροχές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2020, 16:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και βόρεια, ενώ από τις βραδινές ώρες ένα μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τη νύχτα προς Τρίτη το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα συνεχίσει την πορεία του προς το Ανατολικό Αιγαίο. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο επισημαίνει ότι τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς) και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Στο βίντεο του meto που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή των βροχοπτώσεων σε προγνωστικούς χάρτες με χρονικό βήμα τριών ωρών για το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη.


Συστάσεις και οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την επιδείνωση του καιρού μπορείτε να δείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back