Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έρχεται αστυνόμευση… αποχέτευσης

Εικόνα του άρθρου Έρχεται αστυνόμευση… αποχέτευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2020, 20:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύσκεψη με θέμα την προστασία της Παμβώτιδας από εισροές ακάθαρτων υδάτων όσο και από άλλους ρυπογόνους παράγοντες, έγινε χτες στη ΔΕΥΑΙ.

Πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Φίλιππας Φίλιος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας (που από το προσωπικό του email στάλθηκε η σχετική ανακοίνωση) και ο αντιπρόεδρος, Στέφανος Μάντζιος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση να «δημιουργηθεί μηχανισμός ελέγχου και αστυνόμευσης δικτύου ο οποίος θα προβαίνει σε μη προγραμματισμένες περιπολίες σε όλες τις παραλίμνιες περιοχές».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΙ, για την αστυνόμευση θα χρησιμοποιηθούν «μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ντρόουνς)» (sic), τα οποία θα προμηθευτεί σύντομα ο Φορέας της Λίμνης. Αποφασίστηκε επίσης να γίνονται «από καιρού εις καιρόν» χημικές αναλύσεις των ομβρίων και να παρακολουθούνται (με τα drones…) τα υπολείμματα πτηνοτροφείων.

 Η ΔΕΥΑΙ υπενθυμίζει ότι όσοι δεν έχουν συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης μπορούν να το κάνουν ως τις 31/12/2020 με έκπτωση επί των τελών σύνδεσης 40%. Από 1/1/2021 η μη συμμόρφωση θα επιφέρει ποινικές κυρώσεις.

«Επειδή, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι οι οποίοι συνδέουν τους αγωγούς των ακαθάρτων υδάτων των οικιών τους με τους αγωγούς των ομβρίων, με αποτέλεσμα τη συστηματική ρύπανση της λίμνης, καλείται όποιος δημότης αντιληφθεί ένα τέτοιο περιβαλλοντικό έγκλημα να το καταγγείλει αμέσως στη ΔΕΥΑΙ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κ. Μπαρτζώκα...

Τέλος, συμφωνήθηκε οι τριμερείς αυτές συναντήσεις να επαναλαμβάνονται ανά τετράμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back