Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Ερώτηση για την τιμή του γάλακτος από το ΚΚΕ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2018, 13:21

Θέμα: Προβλήματα αιγοπροβατοτρόφων από τη συνεχή πτώση της τιμής του κρέατος και του γάλακτος. «Μόνο την περίοδο 2005 - 2013 πετάχτηκαν από την παραγωγή 33.490 προβατοτρόφοι και 48.900 αιγοτρόφοι, δηλαδή το 33% των αιγοπροβατοτρόφων της χώρας, ενώ εκτοξεύθηκε το μερίδιο της παραγωγής (με βάση τον αριθμό ζώων) των πιο μεγάλων προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων από 6% το 2000 σε 33% το 2013» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Συμπληρώνουν δε ότι το κόστος αυξάνεται για τους παραγωγούς, αλλά και ότι «η σύσταση διεπαγγελματικών οργανώσεων που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο και της ΚΑΠ της ΕΕ, δεν αποτελεί διέξοδο υπέρ των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά εργαλείο μεγαλύτερου έλεγχου της παράγωγης από τα μονοπώλια». 

Κατηγορούν τις γαλακτοβιομηχανίες ότι ρίχνουν τις τιμές και την ίδια ώρα, αυξάνονται οι εισαγωγές γάλακτος. Ρωτούν τέλος τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να προστατευθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι «από τις απαράδεκτες χαμηλές τιμές που δίνουν οι γαλακτοβιομήχανοι και μεγαλέμποροι ώστε να εξασφαλισθεί ένα εισόδημα επιβίωσής τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back