Oikonomou pisoi

Ερώτηση για την εκπαίδευση εξωτερικού

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2020, 10:37

Ερώτηση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό απεύθυνε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στο υπουργείο Παιδείας. «Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας περιορίστηκε στο να αναφερθεί στην αύξηση του προϋπολογισμού, χωρίς ωστόσο να δώσει σαφείς απαντήσεις και να παρουσιάσει συγκεκριμένες δράσεις επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι υπάρχουν «σοβαρά εκπαιδευτικά κενά σε Νυρεμβέργη και Στουτγάρδη». 

Ζήτησε επίσης ενημέρωση για το ποσοστό κάλυψης στα ελληνόγλωσσα σχολεία ανά τον κόσμο και αναφέρθηκε στις «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» στην καταβολή του επιμισθίου των εκπαιδευτικών και ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Εξηγήσεις ζήτησε και για την τοποθέτηση συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, «παρακάμπτοντας την αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία επιλογής με αξιολογικά κριτήρια από ευρεία επιτροπή», όπως ανέφερε.

Κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «απέφυγε να απαντήσει στα καίρια αυτά ζητήματα και επέλεξε με τετριμμένο τρόπο να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παθογένειες δεκαετιών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back