Oikonomou pisoi

Ερώτηση για τα προς εκχώρηση ακίνητα στο νομό Ιωαννίνων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2018, 18:23

Στη Βουλή κατέθεσε ερώτηση η βουλευτής της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τα ακίνητα στο νομό Ιωαννίνων, τα οποία εκχωρούνται στο υπερταμείο.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο ‘Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους’».

Η ΕΕΣΥΠ, είναι η μητρική εταιρία μεταξύ άλλων του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δημιουργήθηκε με νόμο του 2011, με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (που συμμετέχει στη ΔΗΣΥ) και ΔΗΜΑΡ.

Η κα Χριστοφιλοπούλου, αναφέρει ότι 57 ακίνητα προς εκχώρηση είναι στο νομό Ιωαννίνων και «η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα». Ζητάει να μάθει ποια ακριβώς είναι τα ακίνητα και να κατατεθούν όλα τα σχετικά στοιχεία.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back