Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση για τα μέσα τηλεκπαίδευσης

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για τα μέσα τηλεκπαίδευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 13:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση για τις ελλείψεις μαθητών και εκπαιδευτικών με απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Νίκο Φίλη και Μερόπη Τζούφη.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας, αρχικά είχε ζητήσει κατεπειγόντως από τα σχολεία να «καταγράψουν ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών» και με τον ίδιο… κατεπείγοντα τρόπο, αναίρεσε το αίτημά του, την επόμενη μέρα.

 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στην ερώτησή τους το ιστορικό, καθώς και τις διαμαρτυρίες της ΔΟΕ. «Πέρα από τις παλινωδίες και τις αντιφατικές εγκυκλίους των… αρίστων της επιτελικότητας και το επακόλουθο εμπαιγμό γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, το πρόβλημα παραμένει: την στιγμή που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρατείνεται για ακόμα ένα μήνα, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και άλλες κοινωνικές δυσκολίες δεν έχουν δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής» αναφέρουν στην ερώτησή τους.

Ζητούν από την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό «να ενημερώσει το κοινοβούλιο σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να καλυφθούν επειγόντως -και με διαφανείς διαδικασίες- οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back