Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ερώτημα της ΔΗΜΑΡ στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Το ερώτημα της ΔΗΜΑΡ στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2018, 20:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πολιτικό αποτύπωμα της ΔΗΜΑΡ είναι πλέον πολύ ασθενές, αλλά η σύμπραξή της με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ δημιουργεί κάποιους όρους πίεσης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην απόφασή της η ΚΕ του κόμματος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, η ΔΗΜΑΡ οφείλει να δραστηριοποιηθεί «ενεργά και να στηρίξουμε ειδικά τα εκλεγμένα πρόσωπα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης του χώρου μας, της ανανεωτικής αριστεράς, που έχουν δώσει δείγματα γραφής στην κοινωνία με προοδευτικές πολιτικές».

Στην απόφαση αναφέρεται το παράδειγμα των Καμίνη-Μπουτάρη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα στηριχτεί ξανά από το κόμμα, αν κατεβεί τελικά, που στην Αθήνα επιλέγει το νυν αντιδήμαρχο Λευτέρη Παπαγιαννάκη. «Το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και σε άλλους Δήμους της χώρας όπως τα Γιάννενα, η Ελευσίνα, η Βέροια, τα Χανιά κ.ά. Το στίγμα της ανανεωτικής αριστεράς στην αυτοδιοίκηση ήταν και πρέπει να παραμείνει ισχυρό» αναφέρει η απόφαση.

Βέβαια, το ερώτημα του κόμματος ειδικά στα Γιάννενα είναι εντελώς ανοιχτό, μιας και μια πιθανή υποστήριξη στις περιφερειακές εκλογές έχει τεθεί σε συζήτηση, ελέω της επιλογής του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων. Ο Γιώργος Ζάψας που έχει αναφορές στη ΔΗΜΑΡ και έχει στηριχτεί στο παρελθόν από το κόμμα, δεν είναι «εκλεκτός» και συνεχίζει τις διαβουλεύσεις μέσω της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» με την «Ήπειρο της Ανατροπής».

Η ΔΗΜΑΡ πάντως αναμένεται να περιοδεύσει και στα Γιάννενα, το επόμενο διάστημα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back