Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργοδότες: Χωρίς έκπτωση η καταβολή μισθοδοσίας σε μετρητά

Εικόνα του άρθρου Εργοδότες: Χωρίς έκπτωση η καταβολή μισθοδοσίας σε μετρητά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2016, 12:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η καταβολή της μισθοδοσίας από τους εργοδότες σε μετρητά από 22 Δεκεμβρίου θα επιφέρει και απώλεια της έκπτωσης από το φορολογητέο εισόδημά τους.

Σύμφωνα με το νόμο 4446/2016 που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη στο ΦΕΚ, οι δαπάνες μισθοδοσίας που δεν έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, των εργοδοτών.

Ειδικότερα όπως ορίζεται στο άρθρο 129 του νόμου «όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013 (ενδεικτικά, δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, αμοιβές διευθυντών ή μελών Δ.Σ, αμοιβές δικηγόρων με πάγια αντιμισθία, αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκι), εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών. Αν οι ανωτέρω δαπάνες δεν εξοφληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τότε δεν εκπίπτουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back