Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργαζόμενοι Χατζηκώστα: «Χρειαζόμαστε ‘όπλα’»

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι Χατζηκώστα: «Χρειαζόμαστε ‘όπλα’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2020, 15:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα με ανακοίνωσή του, δίνει υπόσχεση ότι «όπως μέχρι τώρα έτσι και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα δώσουμε στην πρώτη γραμμή την μάχη για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των ασθενών, στις κλινικές, στα τμήματα που ο καθένας από εμάς εργαζόμαστε».

Τονίζουν όμως ότι «χρειαζόμαστε όμως όπλα που να μας κάνουν ικανούς να φτάσουμε μέχρι το τέλος τη μάχη αυτή».

Αναφέρουν επίσης ότι «όλοι πρέπει να τηρήσουμε τις συστάσεις των ειδικών και να παραμένουμε στο σπίτι», αλλά και ότι «είναι κυβερνητική ευθύνη να παράσχει τις υλικές προϋποθέσεις συνειδητής εφαρμογής των μέτρων: δωρεάν μέτρα προστασίας -οικονομική ενίσχυση των αδυνάτων -ακύρωση των απολύσεων, κ.α.».

  • Ζητούν από το υπουργείο, την 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση:
  • Άμεση εξασφάλιση προσωπικού με προσλήψεις –μονιμοποίηση των υπηρετούντων συμβασιούχων –άμεση διεκπεραίωση των κρίσεων που εκκρεμούν
  • Να εξασφαλιστούν άμεσα στους υγειονομικούς όλα τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας προστασίας ( προστατευτικές στολές, προστατευτικά οφθαλμών, μάσκες FFP2 και FFP3, ποδονάρια υψηλά, γάντια αποστειρωμένα και μιας χρήσεως).
  • Να σταματήσει ο ΕΟΔΥ να μειώνει συνεχώς το επίπεδο των μέτρων προστασίας λόγω έλλειψης υλικού.
  • Διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σε ευρεία κλίμακα. Ιδιαίτερα σε όλους τους συναδέλφους που υπάρχει υποψία ότι έχουν εκτεθεί στον ιό και κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όπως αρχικά ήταν, σύμφωνα και με τον ΠΟΥ
  • Πολλαπλασιασμός των υφιστάμενων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ για το επερχόμενο κύμα, εξασφάλιση θέσεων και εξοπλισμού – αναπνευστήρων.
  • Να επιταχτεί ο ιδιωτικός τομέας και να σταματήσει η αισχροκέρδεια
  •  Αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία.

Τέλος, ζητούν να «σταματήσει η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες με τη δικαιολογία της πανδημίας» και να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και του προσωπικού για τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back