Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-09-2021, 13:46

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στη ΔΕΗ, στην οδό Κατσάρη, διαμαρτυρόμενο για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.  

«Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης στο δρόμο της ‘απελευθέρωσης’ της ενέργειας, που έστρωσε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατεί το ήδη μειωμένο εισόδημα ανθρώπων που δίνουν αγώνα επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να βυθιστούν στα σκοτάδια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό για τις σχετικές δηλώσεις του στη ΔΕΘ.

«Η νέα εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην κατάσταση που αναφέρει η έκθεση του Παρατηρητήριου Ενεργειακής Φτώχειας στην Ευρώπη για το 2018, σύμφωνα με την οποία το 22,7% του πληθυσμού της Ελλάδας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας» αναφέρει επίσης.

Ακόμα, το ΕΚΙ συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση των πυροσβεστών, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων:

«Οι διαφορετικές σχέσεις εργασίας (εποχικοί, πενταετούς υποχρέωσης, μόνιμοι), η μεγάλη έλλειψη προσωπικού που καλύπτεται από υπερεργασία και μάλιστα απλήρωτη, οι συνεχόμενες μετακινήσεις ανά την επικράτεια, ο πεπαλαιωμένος στόλος οχημάτων κ.α. όχι μόνο έχουν σμπαραλιάσει την καθημερινότητά τους αλλά και μπαίνουν εμπόδιο στο πυροσβεστικό τους έργο» αναφέρει μεταξύ άλλων. Αντιπροσωπεία της διοίκησης θα συμμετέχει στην συγκέντρωση.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa