Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργατικό Κέντρο καλεί δήμαρχο

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο καλεί δήμαρχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2019, 15:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνει επιστολή στον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ σχετικά με το θέμα της καθαριότητας του Δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας.

Αφήνει πολλές αιχμές κατά της πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή, καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σας ακούσαμε να λέτε ότι δεν έχετε φετίχ με τους ιδιώτες, ότι θέλετε περισσότερη ευκαμψία για να φέρετε τους ιδιώτες, ότι θέλετε καθαρή πόλη γιατί πλησιάζει ο μήνας που τα ξενοδοχεία θα έχουν 100% πληρότητα, ότι οι αγώνες των εργαζόμενων είναι απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν πρέπει να επαναληφθεί, ότι θα φέρνατε τους ιδιώτες για ένα χρόνο και μετά θα τους διώχνατε, ότι τελικά ο δήμος παρά τη θέλησή σας αποφάσισε να καθαρίσει την πόλη με ίδια μέσα. Προφανώς αναλαμβάνοντας τη θέση του Δημάρχου, αναλάβατε να εξυπηρετήσετε μια χούφτα επιχειρηματιών γι αυτό άλλωστε και φτάσατε μέχρι τον πρωθυπουργό να ζητάτε ευκαμψία για να ιδιωτικοποιήσετε την αποκομιδή απορριμμάτων».

Το Εργατικό Κέντρο σε άλλο σημείο της επιστολής, προσθέτει ότι «είστε δήμαρχος και όλων αυτών που τους ζητάτε περισσότερο από μισό μηνιάτικο για ανταποδοτικά τέλη. Αυτών που ζουν με το ταμείο ανεργίας, ή βρίσκουν 1-2 μεροκάματα το μήνα και δεν παίρνουν ούτε ταμείο ανεργίας.   Και των μικρών επαγγελματιών που τους χρεώνετε 200€ για ένα κατάστημα 50 τετραγωνικών μέτρων,  την ώρα που δεν κάνουν τζίρο 200€ ούτε σε 10 μέρες. Των υπηρεσιών που σήκωσαν επιτέλους το κεφάλι και σας είπαν ότι θέλουν μόνιμους υπαλλήλους δίπλα τους και όχι εργάτες που θα παίζουν τη ζωή τους με τσακισμένα μεροκάματα, χωρίς δικαιώματα».

Τέλος, ζητάει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back