Oikonomou pisoi

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων υπέρ συμβασιούχων ΠΓΝΙ

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων υπέρ συμβασιούχων ΠΓΝΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2021, 16:01

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 7 και 22 Απριλίου.

«Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε κυβέρνησης, καθώς αποτελούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα.  Η μείωση του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και η αντικατάσταση μέρους του από έκτακτο προσωπικό αποτελούν πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ανανεώνουν και συντηρούν στρατιές χιλιάδων συμβασιούχων, με συμβάσεις ομηρίας για μια διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας» τονίζει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 25% περίπου του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ,) διαφόρων ειδικοτήτων, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού καθώς και σε υποστηρικτικές δομές  του νοσοκομείου που αφορούν την φύλαξη, την σίτιση και την καθαριότητα. 

«Η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα που βιώνουν οι 570 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Προσωπικό με κατακτημένη εργασιακή πείρα, απαραίτητο για την στελέχωση υποδομών και τμημάτων σε μια κρίσιμη για την υγεία του λαού περίοδο είναι στον αέρα, βιώνει το άγχος και την αγωνία για το αύριο, ζει  την εργασιακή και πολιτική ομηρία» συμπληρώνει. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back