Oikonomou pisoi

Το Εργατικό Κέντρο για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Εικόνα του άρθρου Το Εργατικό Κέντρο για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2020, 13:25

Το Εργατικό Κέντρο, με επιστολή του προς το δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τις παρατάξεις,  σχετικά με το αίτημα του ΟΚΠΑΠΑ στον ΟΑΕΔ για έγκριση υπαγωγής της επιχείρησης στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί να ανακουφίσει μακροχρόνια ανέργους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας στο βαθμό που διασφαλίζει τα ένσημα που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησής τους και στο ύψος της τελευταίας εργασίας τους. Κάτω από την πίεση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος η κυβέρνηση εξετάζει την διεύρυνση των κατηγοριών των άνεργων της εν λόγω ηλικιακής κατηγορίας».

Προσθέτει ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση με δεδομένα τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι οργανισμοί πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης σε υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό, η αξιοποίηση του παραπάνω προγράμματος από τη μία θα προσφέρει λύση στις μακροχρόνιες ελλείψεις των οργανισμών αυτών και από την άλλη θα αποτελέσει μία ουσιαστική ανακούφιση για τους χιλιάδες ανέργους της πόλης μας, συνολικά του νομού μας».

Τονίζει ότι το αίτημα του ΟΚΠΑΠΑ για κάλυψη τριών θέσεων «δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες του οργανισμού, ούτε και τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα. Παράλληλα θεωρούμε άμεση ανάγκη ο Δήμος Ιωαννιτών να καταγράψει όλα τα κενά του και να κάνουν αίτηση όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, να ζητήσουν το μέγιστο δυνατό αριθμό προσώπων που μπορούν και χρειάζεται να απασχοληθούν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back