πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργατικό Κέντρο: Απεργία στις 6 Απριλίου

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο: Απεργία στις 6 Απριλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2022, 11:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί στην πανελλαδική απεργία της 6ης Απριλίου, καθώς και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας, στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.

«Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση για να μη πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο, να μην βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών» τονίζει, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οριοθετώντας την ως «αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση των ανταγωνισμών τους στον έλεγχο των αγορών,  των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων».

Συμπληρώνει ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από κανένα ληστή, πίσω από καμιά δύναμη δολοφόνων και εκμεταλλευτών που στραγγαλίζει και ξεζουμίζει τους λαούς. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω απ τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων των όπλων».

Το ΕΚΙ διεκδικεί, με την απεργία:

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία  για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό  μισθό.
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή  ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του  13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις  προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια,  την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής  προστασίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back