Ντοτη3 kordas piso
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιχείρηση «υπογειοποίηση κάδων» στο ιστορικό κέντρο

Εικόνα του άρθρου Επιχείρηση «υπογειοποίηση κάδων» στο ιστορικό κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2025, 20:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από την πλατεία Χατζηκώστα, απέναντι από το ΕΚΑΒ, σε αυτόν τον χώρο που έχασε την αίσθηση της πλατείας, μετά την «ανάπλαση» που έγινε, ξεκίνησε η επιχείρηση «υπογειοποιημένοι κάδοι απορριμμάτων» στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων (στο πλαίσιο του περίφημου έργου open mall).

Η χωροθέτηση των υπογειοποιημένων κάδων, στο συγκεκριμένο σημείο, τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η τρύπα ανοίχτηκε πολύ κοντά σε δέντρο –σχεδόν το απειλεί (για ποιο λόγο η παρέμβαση δεν έγινε σε κάποια απόσταση ασφαλείας από το δέντρο, παραμένει άγνωστο).

Λίγες ώρες αργότερα, η βάση των υπογειοποιημένων κάδων είχε ολοκληρωθεί. Σε αναμονή της λειτουργίας τους και της απομάκρυνσης των γειτονικών, κανονικών κάδων απορριμμάτων για τη βελτίωση της εικόνας στο ιστορικό κέντρο –αν και οι υπόγειοι κάδοι έχουν αποδειχθεί, σε αρκετές περιπτώσεις, ότι δεν είναι και το πιο αποδοτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia piso syndromi piso