Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίτιμος διδάκτορας ο Στέφανος Γερουλάνος

Εικόνα του άρθρου Επίτιμος διδάκτορας ο Στέφανος Γερουλάνος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2019, 17:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 21 Μαρτίου, στις 19.00, στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» στην πανεπιστημιούπολη. Ο κ. Γερουλάνος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάσκοντας ιστορία της ιατρικής, ενώ είναι και καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ζυρίχης.

Είναι ο συνιδρυτής του μουσείου Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο οργάνωσε και εξόπλισε, με βασικό συμπαραστάτη του τον οδοντίατρο Δημήτρη Φούντη.

Ο τιμωμένος γεννήθηκε το 1940 στον Άλιμο και είναι θείος του πρώην υπουργού και υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων σήμερα, Παύλου Γερουλάνου. Αποφοίτησε από την Ιατρική στη Ζυρίχη, όπου πήρε την ειδικότητα στην παθολογική ανατομία. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής χειρουργικής ΜΕΘ στη Ζυρίχη και στο Ωνάσειο, καθώς και πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος.

Την προσφώνηση θα κάνει ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και θα αποδοθεί ο έπαινος από τον αντιπρύτανη και καθηγητή Ιατρικής Μηνά Πασχόπουλο. Το ψήφισμα της αναγόρευσης θα διαβάσει η πρόεδρος της Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου και ο τιμώμενος θα μιλήσει με θέμα «Η εξέλιξη της Βιοηθικής και οι προκλήσεις του αύριο». 

Τέλος, η καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back