Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστρέφει η οικογιορτή στη λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου

Εικόνα του άρθρου Επιστρέφει η οικογιορτή στη λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2018, 16:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πανηπειρωτική οικογιορτή επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, στον ίδιο τόπο, στη λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου Αγοράς. Σε έναν χώρο, στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που βιώνει μια συνεχή υποβάθμιση και που, τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει ότι μπορεί να μετεξελιχθεί και να μετατραπεί σε έναν τόπο φιλοξενίας εναλλακτικών δράσεων.

Η οικογιορτή θα γίνει από 19 έως 21 Οκτωβρίου, με τον χώρο της λαϊκής αγοράς να φιλοξενεί παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους. "Κύριο μέλημα των Οικογιορτών πανελληνίως, είναι η διάδοση της παράγωγης αγαθών με όσο το δυνατόν λιγότερο περιβαντολογικο αντίκτυπο. Οι ίδιοι οι παραγωγοί ενημερώνουν για τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας, χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα φυτά, βασιζόμενοι σε ντόπιες ποικιλίες σπόρων και ρατσών ζώων" αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών. 

Παράλληλα, οι διοργανωτές θα γεμίσουν το τριήμερο αυτό με ομιλίες, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κοινό πιο κοντά σε παραγωγούς που εφαρμόζουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/oikogiorthioanninon/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back