ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τις τράπεζες σε Κόνιτσα-Πωγώνι

Εικόνα του άρθρου Επιστολή στον πρωθυπουργό για τις τράπεζες σε Κόνιτσα-Πωγώνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2021, 19:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητάει να επαναλειτουργήσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα σε Πωγώνι και Κόνιτσα.

«Μπορεί να θεωρείται δύσκολη εποχή ακόμη για τον τραπεζικό κλάδο αλλά θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει και σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχει εκείνο το πλαίσιο υποχρεωτικότητας λειτουργίας κυρίως ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος έτσι ώστε να μην αποκόπτονται όλοι οι παραπάνω από καθημερινές υπηρεσίες που τόσο αναγκαίες είναι πλέον σε όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρίου και σημειώνει επίσης ότι έτσι, θα μείνουν χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικά καταστήματα μεγαλύτεροι-ες σε ηλικία πολίτες.

«Στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν πάνω 100  κοινότητες και οικισμοί  και ένα πολύ μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται είτε στις περιοχές αυτές είτε στην Αλβανία και για αντικειμενικούς λόγους είναι αδύνατη η καθημερινή εξυπηρέτηση από τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων» αναφέρει επίσης.

Τέλος, σημειώνει ότι «οι τράπεζες  δημιουργήθηκαν  από επενδυτές- μετόχους αλλά  στην μεγέθυνση τους αλλά και στις ανακεφαλαιοποιήσεις τους, θεωρούμε ότι έπαιξαν  σε έναν μεγάλο βαθμό και ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια και απλοί πολίτες της χώρας, όπως και πολίτες αυτών δυο Δήμων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back