Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα πνευματικά δικαιώματα

Εικόνα του άρθρου Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα πνευματικά δικαιώματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2019, 15:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης και την κοινοποιεί σε διάφορους φορείς (βουλευτές, αυτοδιοίκηση κ.λπ.).

Το θέμα που έχει προκύψει με τους οργανισμούς είσπραξης των δικαιωμάτων μουσικής από τους οργανισμούς που «κάλυψαν» το κενό της ΑΕΠΙ, μετά το σκάνδαλο της διαχείρισης τεράστιων ποσών που δεν αποδίδονταν στους δημιουργούς, είναι φλέγον, ειδικά για τα καταστήματα διασκέδασης-εστίασης.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να παρακολουθήσουν το αλαλούμ που προκαλεί η λειτουργία δύο Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Πνευματικών Δικαιωμάτων, της ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, διάδοχος κατάσταση της «αμαρτωλής» ΑΕΠΙ) και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης με την επωνυμία «Αυτοδιαχείριση». (Υπάρχει επίσης και η ΓΑΙΑ, η τελευταία για τα συγγενικά δικαιώματα ελληνικής και ξένης μουσικής)» περιγράφει ο κ. Μήτσης και προτείνει:

Δημιουργία ενός ενιαίου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης

Γνωστά αμοιβολόγια, ρεπερτόριο και καλλιτέχνες για τους οποίους οφείλει μια επιχείρηση που παίζει μουσική, να πληρώνει πνευματικά δικαιώματα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back