Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστολή από αποφοίτους του ΦΠΨ

Εικόνα του άρθρου Επιστολή από αποφοίτους του ΦΠΨ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2019, 11:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη έστειλαν 37 απόφοιτοι του ΦΠΨ, διαμαρτυρόμενοι-ες για την πρόσφατη ρύθμιση που ρυθμίζει την επιλογή τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα διαλύεται σε δύο, Φιλοσοφία (που μένει στην Φιλοσοφική) και Ψυχολογία (που αυτονομείται, στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών).

Απόφοιτοι και απόφοιτες λοιπόν που πήραν πτυχίο το 2018 επισημαίνουν ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε δεν τους επιτρέπει να πάρουν πτυχίο Ψυχολογίας, ενώ όσοι συμφοιτητές του έτους τους δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο, μπορούν να επιλέξουν να πάνε στο νέο τμήμα.

Αυτό που στην πραγματικότητα ζητάνε οι απόφοιτοι είναι να αποκτήσουν τα δικαιώματα πτυχίου που θα πάρουν ακόμα και όσοι κάνουν έστω ένα εξάμηνο από το νέο τμήμα. Το «μυστικό» είναι ότι το νέο τμήμα (θα) δίνει πτυχίο Ψυχολογίας και όχι Φιλολογίας, όπως έδινε μέχρι τώρα το ΦΠΨ, ως τμήμα της Φιλοσοφικής. Είναι, με λίγα λόγια, ένα αίτημα που έχει λογική, αλλά προκύπτει και από την προχειρότητα με την οποία έγινε η διάσπαση του τμήματος, αλλά και από τον ποσοτικό τρόπο με τον οποίο και οι φοιτητές-τριες έχουν διδαχθεί να αντιλαμβάνονται την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

« Πιστεύουμε πως δεν θα μείνετε αδιάφοροι απέναντι στο ζήτημα και θα αναζητήσετε άμεσα τον προσφορότερο τρόπο για την επίλυσή του ώστε να επανορθωθεί η προφανέστατη αδικία και οι φοιτητές ΦΠΨ της κατεύθυνσης Ψυχολογίας του 2014-2015, που αποφοίτησαν το 2018, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα με τους συμφοιτητές τους για να ολοκληρώσουν σπουδές που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ψυχολόγοι» αναφέρουν οι υπογράφοντες-υπογράφουσες.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back