ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστημονική εκδήλωση για την οστεοπόρωση στο Μέτσοβο

Εικόνα του άρθρου Επιστημονική εκδήλωση για την οστεοπόρωση στο Μέτσοβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2018, 12:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Μεταβολικά νοσήματα των οστών-Βιβλιογραφική ενημέρωση» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών στο συνεδριακό κέντρο «Διάσελο», στο Μέτσοβο, από 16 έως 18 Μαρτίου.

Η «Βιβλιογραφική Ενημέρωση» έχει κάθε χρόνο σαν στόχο την παρουσίαση των σημαντικότερων εργασιών που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούν κρίσιμες εξελίξεις στην έρευνα και κλινική πρακτική στον τομέα της οστεοπόρωσης και των άλλων μεταβολικών νοσημάτων των οστών. Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ανακοινώσεις που έγιναν την προηγούμενη χρονιά στα διεθνή συνέδρια του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου.

Η εκδήλωση αποσκοπεί σε μία σφαιρική κάλυψη της οστεοπόρωσης και των υπόλοιπων μεταβολικών νοσημάτων των οστών και των επιπτώσεων τους στην υγεία, τη λειτουργικότητα και την επιβίωση του ατόμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε παγκόσμια κλίμακα, μία στις 3 γυναίκες και ένας στους 5 άνδρες άνω των 50 ετών, θα υποστούν στην υπόλοιπη ζωή τους ένα τουλάχιστον οστεοπορωτικό κάταγμα. Σήμερα, υπάρχει αποτελεσματική διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση για την οστεοπόρωση.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 15:00. Θα χορηγηθούν 17 μόρια (CME credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back